Boek "Een Kwezel aan boord"

Vorige Artikel 76 van 76
€ 24,99 (inclusief btw)

Intro

Een kwezel aan boord  is een avontuurlijke roman voor kinderen en volwassenen. De gebeurtenissen op Vlieland en de ontdekkingstocht naar het mysterieuze eiland San Borondón spreken heerlijk tot de verbeelding. Evenals de Kwezel, die op speelse wijze symbool staat voor de innerlijke criticus. 
Lees verderop een beknopte samenvatting van dit boek.

Het boek bestaande uit 178 pagina’s is uitgerust met een hardcover en wordt gedrukt bij de boekdrukker in Amsterdam op FSC® gecertificeerd papier. Het verhaal is prachtig geïllustreerd door Marloes de Vries. 

Samenvatting

Op het mooie eiland Vlieland raken Leela en Sikke bevriend met Tibor, die na de scheiding van zijn ouders bij zijn vader op het Waddeneiland woont. Tibor is een echte onderzoeker en ontdekt een bijzonder wezentje met springveerbenen, de kwezel. Deze verschijnt op zijn schouder en praat hem allerlei negatieve gedachten in over hemzelf. Leela en Sikke willen alles weten over de kwezel. En wat blijkt: ieder mens heeft een kwezel, maar niet iedereen kan hem zien.

Dan horen de kinderen over San Borondón, een mysterieus eiland omhuld door gouden nevels. Daar kan de kwezel ontmaskerd worden! Ze gaan samen met Ad, de opa van Sikke, aan boord van zijn zeilboot, de Voep, op zoek naar San Borondón. Zonder dat ze het weten gaan de kwezels als verstekeling mee, en proberen de expeditie te saboteren.

In dit spannende verhaal – geschikt voor kinderen (+9 jaar) en volwassenen – komen avontuur, vriendschap en zelfkennis samen. Het laat zien welke prachtige werelden voor je opengaan, als je durft te vertrouwen op jezelf.

Kun je niet wachten om dit boek te lezen? Ga dan mee op dit onvergetelijke avontuur...

Over de auteur​

Greetje Welten is auteur, trainer, coach, counselor, spellen- en methodiekontwikkelaar. In 2020 bracht zij de methodiek GevoelsVerkenner® de wereld in, waarmee je op beeldende wijze kunt ontdekken wat er zich in je gevoelswereld afspeelt. Eerder ontwikkelde zij samen met Matty van der Rijzen de spellen Schatgravers® en KompasVinder®.

Een kwezel aan boord gaf me de gelegenheid om in alle personages en gebeurtenissen iets van mezelf en hoe ik de wereld zie te stoppen. In dit boek vloeien fantasie en werkelijkheid in elkaar over; het was een feest om hiermee te mogen spelen.’

Lezersreacties

‘Een kwezel aan boord is vlot geschreven en ontwikkelt zich op een prettige manier. Het is makkelijk voorstelbaar door de realistische omgeving van Vlieland waar het verhaal deels plaatsvindt, en de fantasie van San Borondón spreekt heerlijk tot de verbeelding, evenals het wezentje de kwezel waar het verhaal om draait. De kwezel brengt een boodschap. Dit zit erg goed verweven in de gebeurtenissen op Vlieland en rondom de ontdekkingstocht naar San Borondón. Het is op ieder punt relevant. Er is een ontwikkeling, er gebeurt iets, het is cruciaal voor de afloop. Op een zeker punt kom je in een stroomversnelling terecht en word je helemaal het verhaal in gezogen.’

- Jennifer Elbert -

SpecificatieOmschrijving
ISBN / EAN code978-90-903568-4-6
IllustratorMarloes de Vries
VormgeverStudio Formo
UitgaveEerste druk mei 2022
© 2014 - 2022 Circulair Vlieland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel